Петровите послания са във фокуса на априлската беседа от поредицата „Книгата на книгите“ 28 април, 2015 – Категория: Книга на книгите, събития – Тагове: , , ,

Sveti apostol Petar…ние ви явихме силата и пришествието на Господа нашего Иисуса Христа, не като следвахме хитро измислени басни, а като станахме очевидци на Неговото величие. (2 Петр. 1:16)

Инициативата на фондация „Покров Богородичен“ „Книгата на книгите“ продължава в мисията си всеки месец да въвежда аудиторията на ателие-книжарница „Къща за птици“ в дълбочината и духовната красота на библейските послания. Предстои априлската среща от поредицата, която ще бъде посветена на Посланията на свети апостол Петър.

Известно е, че в деня на чудото на Петдесетница в Йерусалим свети апостол Петър произнася първата християнска проповед, след която в Спасителя повярвали и се кръстили 3000 души. След трикратното отричане от Христа, саможертвено поел своя кръст на Христов апостол, свети апостол Петър остава в християнската история като една от най-ярките новозаветни личности. Но сякаш често от вниманието ни се изплъзва боговдъхновената му дарба на пламенен проповедник на Благовестието и автор на Послания, включени в канона на Новия Завет.

Кои са ключовите теми и идеи на Петровите послания? Имало ли е сред библейските изследователи спорове дали именно свети апостол Петър е авторът на тези писания? Това са част от въпросите, на които ще потърсим отговор заедно с прот. Добромир Димитров. Очакваме ви!

Лектор

dobromirПрот. д-р Добромир Димитров е свещеник във великотърновския храм „Св. Мина”. От 2008 г. е редовен асистент по църковно право към катедрата „Историческо и практическо богословие” на Православния богословски факултет на ВТУ.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 27 април (понеделник) 2015 г., 18:30 ч.

Дарение за издаване на християнска литература

« „Църквата и феминизмът“ е темата на априлската дискусия на Православие.БГ
Деяния на светите апостоли – във фокуса на мартенската среща, посветена на Библията »