Народ от исихасти

,

Книгата на Деян Енев обхваща както исторически, така и съвременни теми, свързани с вярата и народопсихологията.

2.40лв.

Product ID: 4831 Код: ebook107 Категории: , Етикет:

За да закупите тази електронна книга (е-книга) изпратете SMS с текст ebook107 на кратък номер 2225 за всички мобилни оператори (Виваком, Мтел и Глобул). Цената на един SMS e 2.40 лв. (с включени 20 % ДДС)

***

Книжно тяло:

Автор: Деян Енев
Година на издаване: 2010
Меки корици
Формат: 20х12
Страници: 68

Издател: ИК „Омофор“

***

alt

Съдържанието на томчето включва следните седем есета: 1. Твоят Великден; 2. Имало ли е завет между Борис-Михаил и светите Седмочисленици?; 3. Народ от исихасти; 4. За институцията на таксидиотството; 5. Избитите преди 90 г. тракийски деца – между святостта и забравата; 6. Да се модернизира ли езикът на богослужението? и 7. Като олио и вода. Всекидневното християнство.

Писателят Деян Енев е познат на читателите най-вече със своите сборници с разкази, както и със статиите си във вестник „Монитор“, където беше съставител и редактор на ежеседмична страница, посветена на Православието.

Д. Енев е роден през 1960 г. в София. Завършил е английска гимназия и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като бояджия в Киноцентъра, нощен санитар, пресовчик във военен завод, учител, текстописец в рекламна агенция и журналист. Издал е няколко сборника с разкази – „Четиво за нощен влак“ (1987 г.), „Конско евангелие“ (1992 г.), „Ловец на хора“ (1994 г.), „Клането на петела“ (1997 г.), „Ези-тура“ (2000 г.), „Господи, помилуй“ (2004 г.) и други. Носител е на национални и международни литературни награди.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Издател

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Народ от исихасти”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 5 =