Икона

16.00лв.

Втората книга на издателство „Паралингва“, юношеският роман Икона от американската православна писателка Джорджия Бригс, излезе от печат за 20-тото юбилейно издание на Пловдив чете.

 

„Забрави името си. Забрави родителите си. Това искат всички от Ефросиния – нейните баба и дядо, учителите, психиатърът. Но ако православното християнство е лъжа, защо тогава иконата спаси живота ѝ по такъв драматичен начин? И какво може да стори тя, за да си я върне? В постхристиянска Америка, където ходенето в храма, моленето и притежаването на светини се наказват със смърт, едно дванайсетгодишно момиче търси истината. Но откриването ѝ може да му коства всичко“.

 

Джорджия Бригс е родена и израснала в семейството на двама англофили в Бирмингам, Алабама. Сега живее в провинцията със своя съпруг, двете си доведени дъщери и закръгления им бостънски териер. Когато не пише и не е на работа в библиотеката, тя обича да пече курабийки и да припява със записите на руски мъжки хорове. Джорджия е част от енорията на православния храм „Св. Симеон Нови Богослов“ в Бирмингам. Романът Икона е превеждан на руски, румънски и вече достъпен на български език.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

13/19.5

ISBN

978-619-91798-2-6

Вид на книгата

Език

български

Страници

224

Издател

Превод от английски

Стела Джелепова

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Икона”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + thirteen =