Животът на св. братя Кирил и Методий

, , , , ,

5.00лв.

„Бог е благословил изобилно българската земя с дивна природа. Когато зимата отмине и майското слънце разлисти росните ливади, нетърпеливите детски ръчички сплитат пъстри венци, за да закичат светлите ликове на братята Кирил и Методий. Влажните земни недра още пазят техните стъпки и разказват за двамата апостоли на славянското слово.
Те живели много отдавна…“

Текстът на житията е умело адаптиран от Ивелина Николова, като при това са запазени всички красиви молитви, които двамата братя са отправяли към Бога в своя нелек житейски път. Така децата могат да видят, че молитвата е неразделна част от живота на всеки християнин, и сами да последват примера на героите в своето лично общуване с Бога.

Прекрасните илюстрации на Дария Наумец по свой начин добавят към достойнствата на книгата. Ярките цветове ще привлекат вниманието и на най-малките ценители на хубавите книги, а изображенията, които повтарят в образ разказа, ще подпомагат детското възприятие и разбирането на смисъла.

Едрият шрифт от своя страна ще помогне на начинаещите малки читатели по-лесно да възприемат текста. Разбира се, при самостоятелно четене е добре възрастните да им обяснят как да използват поясненията на непознатите думи и изрази, изнесени под черта на всяка страница.

Последните 3 страници дават възможност на децата да обобщят главната информация от прочетеното и да проявят своите творчески умения, като оцветят предложените изображения и изпишат (които умеят) тропара на светите братя.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

22.5/18

ISBN

9786199061138

Страници

50

Издател

Година на издаване

2018

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Животът на св. братя Кирил и Методий”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − thirteen =