Изчерпан

Укрепи душата си – т.1

6.00лв.

Изчерпан

Product ID: 2441 Код: VZFR0008 Категория:

Към българския читател:

Пред нас е словото на архимандрит Андрей Конанос. Подчертаваме словото, тъй като настоящата книга съдържа част от неговите радиобеседи. Има нещо романтично да стоиш пред радиото и да слушаш онзи, който говори. Още по-хубаво е, когато слушащите са много и са събрани заедно, а после споделят чутото, подобно на споделеното и чутото в Божествената Литургия. Така беседата оживява и вълнува сърцата и умовете на търсещите смисъла и целта на човешкия живот, на това, което става във вътрешно-скрития човек на сърцето(1Петр. 3:4).

Да, именно за човека на сърцето става въпрос в беседите на архимандрит Андрей Конанос, за човека търсещ Христос и Неговата Благодат, който искрено гладува и жадува за съприкосновение с Бога. Този глад можем да дефинираме същевременно и като глад за Другия човек, нашия ближен, който неминуемо става път, цел , радост и критерий в откриването на Бога.

Разкрито по този начин богословието на архим. Конанос е живо и опитно, извлечено от живота на днешния забързан, тъжен и самотен човек, който – отруден и обременен от своите комплекси и провали, надява маската на егоизма и става чужд и непознат за всеки. Поради това авторът дава рецептите за преоткриването на радостния живот, който започвайки болезненото чрез честното осъзнаване на нашата изолация в измисленият свят на егоцентризма и желанието за жива връзка с Бога и ближния. Със смъкванет на тази маска, животът ни се превръща в духовно пътешествие, сякаш ясно виждаме с нови очи, красотата на Божието лице и красотата на всяка човешка лоичност носеща дълбоко в себе си Христовият лик.

Поради това част от тези радио-беседи бяха преведени на български, за да стигнат до повече хора, които искат да познаят себе си и Бога, които имат нужда от утешение в това забързано, консуматорско общество. Надяваме се тази книга да бъде в помощ на нас съвременните малки подвижници, коите се опитваме да преодоляваме собствения си егоизъм, въображаемото скривалище на нашата самодостатъчност и да отворим битието си за Христос и нашия ближен.

протойерей Добромир Димитров

храм”Св. вмчк Мина”

Велико Търново

  Архимандрит Андрей Конанос е роден през 1970 г. в Мюнхен (Германия), а от 1977 г. живее в Атина. Завършва класическа гимназия и Богословския факултет на Атинския университет. През 1999 г. блаженият архиепископ Христодулос го ръкополага за дякон, през 2000 г. – за йеромонах, а по-късно е възведен в сан архимандрит. Канен е като лектор в много градове на Гърция, Кипър и САЩ. Текстовете на неговите радио-беседи са публикувани на английски и в два сборника на гръцки език.

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3000 кг
Издател

Автор

Превод от гръцки

Константин Константинов

Редактор(и)

Ирена Иванова, Свилен Тутеков

Година на издаване

2014

Корици

Меки

Формат

60х90/16

Страници

176

ISBN

978-954-92750-3-2

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Укрепи душата си – т.1”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 2 =