Като живи камъни. Сборник с интервюта (2002 – 2013)

, , ,

13.00лв.

Сборникът включва 60 интервюта на Александра Карамихалева с наши и чуждестранни духовници и християни, сред които: Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, блаженопочившите Доростолски митрополит Иларион и Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, митрополитите Видински Дометиан, Сливенски Йоаникий, на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, свещенослужители от различни епархии в България със специфично служение.

Сред интервюираните са изтъкнатият богослов Черногорския и Приморски митрополит Амфилохий (Радович); Волоколамски митрополит Иларион (Алфеев); ар­хим. Ти­хон Шев­ку­нов, под чието ръ­ко­вод­с­т­во са Сре­тен­с­ки­ят ма­нас­тир, Сре­тен­с­ка­та духовна се­ми­на­рия, два­та най-го­ле­ми и по­пу­ляр­ни пра­вос­лав­ни сай­та в Ру­сия и най-го­ля­мо­то пра­вос­лав­но из­да­тел­с­т­во в Ру­сия; йеромонах Дамаскин Кристенсен от манастира “Св. Герман Аляскински” в Калифорния, САЩ, популярен и уважаван в целия православен свят автор и лектор, изследовател на духовното наследство на йером. Серафим Роуз и много други, както и кардинал Рафаеле Фарина, ръководител на Секретния архив на Ватикана и префект на Ватиканската библиотека, една християнка от Ирак, светогорски монах – бивш популярен френски журналист, хора с различно обществено положение и призвание.

Всъщност малка част от събраните в този сборник материали са класически тип интервюта – повечето са по-скоро разказ за интервюирания, предаващ сбито и лаконично съдържанието и атмосферата на няколкочасов разговор.

Има разговори, от които човек си тръгва празен, опустошен, омерзен, но има и разговори, от които си тръгва обогатен. Намерилите място в тази книга са разговори като молитва, защото за тях важат думите: Където, са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях” (Мат.18-20). Те са като надникване в нечий живот, в нечия душа в търсене на духовния опит, натрупан там, опит, който би помогнал и на нас да живеем живота си по-смислено.

Анотация: Православна младеж

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

17/24

ISBN

978-954-9401-81-3

Страници

379

Година на издаване

2013

Тегло

0.573

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Като живи камъни. Сборник с интервюта (2002 – 2013)”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × four =