Изчерпан

Православната църква – нейната вяра, богослужение и живот

,

Original price was: 10.00лв..Current price is: 8.00лв..

Изчерпан

Product ID: 2446 Код: VZFR0011 Категории: , Етикет:

Авторът на книгата – протопрезвитер Антоний Алевизопулос, е един от големите специалисти в областта на сектите и ересите в Гърция. „Православната църква – нейната вяра, богослужение и живот“ дава ясни ориентири сред изобилието от идеологически течения, множеството съвременни религиозни групи и объркващата употреба на християнските понятия, нямаща нищо общо с автентичното им значение. Книгата е също така синтезирано представяне на православната вяра в нейния непосредствен контекст на православно богослужение и живот.

Протопрезвитер Антоний Алевизопулос (1931 – 1996) е роден в Казарма, Гърция. Завършва богословие в Атинския университет и защитава докторска степен по богословие и философия.
Ръкоположен е за презвитер през 1962 г. и служи в Германия, а впоследствие в Гърция, в Амбелокипос и Атина, където остава до своята смърт.
Като секретар на Синодалната комисия по проблемите със сектите към Атинската архиепископия отговаря за пастирското отношение към ересите. Ръководи Гръцката православна асоциация на родителите, както и други църковни организации. Участва в много международни семинари, включително и в България. Автор на 40 книги в областта на пастирската дейност, която обхваща енорийския живот, изясняването на православната вяра и пастирския подход на Църквата към различните ереси.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3000 кг
Издател

Автор

Превод от английски

Людмила Митева

Редактор(и)

Димитър Попмаринов, Иван Желев Димитров

Редактор на богослужебните текстове

Даниел Йорданов

Година на издаване

2014

Корици

Меки

Формат

20х13

Страници

174

ISBN

978-954-2972-30-3

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Православната църква – нейната вяра, богослужение и живот”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 3 =