Разпродажба!

Разширяването на сърцето

, , ,

Original price was: 18.00лв..Current price is: 14.40лв..

Посредством молитвата енергията на истинния Бог пронизва битието на човека и го дарява със силата да се бори за осъществяване на своето призвание. Колкото по-дълго пребивава в молитва, толкова по-голяма е неговата устойчивост към онова, което опорочава или възпрепятства потока на нейното действие. Молитвата поражда молитва. Делото на тази борба е възвишено и съзидателно, изпълнено с мъдрост и вдъхновение, красота и величие.

В сърцето, което е мястото, където се култивира Божието общение с човека, се явява, действа и се моли Божият дух. Молитвеното отваряне на сърцето лекува човешката личностност. Умът на човека се съсредоточава в сърцето и се съединява с него. Така сърцето се разширява, за да побере всичката пълнота на Христовата любов. Следователно цялата молитвена борба има за своя цел откриването и завоюването на сърцето.

Архимандрит Захариас

 

Архимандрит Захариас, роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на старец Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт „Св. Сергий“ в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и дикторска степен. Автор на редица книги и статии и гост-лектор в богословски факултети по света.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.430 кг
Автор

Корици

Меки

Формат

14/21

Вид на книгата

Издател

Година на издаване

2018

Тегло

0.431

ISBN

978-954-2972-61-7

Страници

345

Превод от английски

Божидар Питев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Разширяването на сърцето”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 4 =