Варненска и Великопреславска епархия

, ,

10.00лв.

Историята на светата Варненска и Великопреславска епархия започва с проповедта на св. ап. Андрей Първозвани и продължава с евангелската мисия на Църквата до днес. Това издание предлага кратка история на епархията – основните периоди, събития и личности, които определят пребиваването на Христовата църква в апостолската катедра на Варна и във Велики Преслав – прототрона на Българската православна църква.

Авторите на тази кратка история са духовници, учени-историци и археолози, които са пропити с любов към християнската и българската история. Без познаването на миналото не можем да живеем като истинска апостолска Църква, която проповядва днес евангелското слово на българския народ и възпитава младото поколение.

В изданието е отразен и периодът от избора на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан до днес. Отбелязани са основни събития, които показват връзката на епархията със славното й минало: честването на 1150 години от покръстването на България и 1125 години от Преславския събор, участието на Епархийския архиерей в живота на Българската православна църква и вселенското православие и живото слово на митрополит Йоан, отправено към нашите съвременници и най-вече към младите хора.

Дарение за издаване на християнска литература

Съставителство

Борислав Аврамов

Корици

Меки

Формат

29/21

ISBN

9789549118797

Страници

127

Издател

Година на издаване

2019

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Варненска и Великопреславска епархия”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 4 =