Изчерпан

Бог е с нас

, ,

15.00лв.

Изчерпан

Тази книга осветява кътчета от нашия религиозен живот, неосветявани досега, поставя въпроси, за които изобщо не сме се досещали или не сме посмявали даже да зададем и дава отговори, изумяващи с <многохлебието> си, съзира и ни води към нови и нови хребети в евангелската история.

Защо не даваме на Бог да ни прости?

Защо е не-справедливо да обичаш грешниците – не защото е по-малко, а защото е повече от справедливото.

Кога се случва раждането на вярата в нейната съвършена автентичност – след отчаянието от собственото отчаяние.

Какво всъщност означава Прошката извън чисто ритуалната <опаковка> – да опростиш отсрещния в Божията му безценност? Означава, че небето е дошло на земята и земята се е упокоила в Небето.

Това е много, крайно лична книга, защото Калин Янакиев знае и изповядва, че <богословието… се ражда задължително в резултат на събитието на срещата с Бога>, знае и изповядва, че <бого-словата винаги са в извора си не слова на обективно описание, а лични слова, слова на изповядване, на изповед>.

Не знам дали тези трийсет текста от <Бог е с нас> ще засилят християнската ви <ревност>, но със сигурност дълго ще ви служат като точен <компас> във вярата, защото от страниците на тази книга ще се убедите за сетен път, че Христос не идва при тези, които <са се заели да спасяват Спасителя>. А при онези, другите – грешниците. Които <нямат нито сили, нито самочувствие да спасяват Спасителя>. И тъкмо <затова им е оставен само един дял – да бъдат спасени от Него>.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки корици

Формат

14.5/20.5

ISBN

978-619-7331-03-5

Страници

143

Издател

Година на издаване

2018

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Бог е с нас”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 + eight =