Изчерпан

Ще видим Бога както си е

, ,

Архимандрит Софроний (Сахаров)

Original price was: 4.50лв..Current price is: 4.00лв..

Product ID: 768 Код: BTRP0014 Категории: , , Етикет:

alt

“Ще видим Бога както си е” е уникална по рода си книга. Нейният автор – архимандрит Софроний, ученик на безспорно най-големия православен подвижник на съвременната епоха – преподобни Силуан Атонски – под формата на своя „духовна автобиография” всъщност ни представя в синтезиран вид най-важното от православното подвижническо и догматическо предание, като при това зрителният фокус и акцентите са съобразени с една съвременна гледна точка.

Без никакво преувеличение може да се каже, че осъщественият от архимандрит Софроний синтез е най-силното днешно свидетелство за неизменно пребъдващата през вековете вечна актуалност на Православието. Сам опитно преживял онова, което споделя с нас като свое „лично откровение”, авторът по най-убедителен начин ни показва, че Христовите заповеди не са просто някакъв „морален кодекс”, а явеният на Земята Божествен живот.

В наши дни, когато размиването на критериите за различаване на доброкачествените от злокачествените духовни плодове е станало едва ли не „знамение на времето”, свидетелството на тази своеобразна изповед е още по-ценно и поради това, че ни посочва вкуса на същински християнския живот, та имайки вече здрава опорна точка, да можем по-лесно да разпознаваме истинската стойност на предлаганите ни духовни продукти.

Автор: Архимандрит Софроний (Сахаров)
Превод: Ивайло Данов, Мила Игнатова
Година на издаване: 2005 (първо издание)
Меки корици
Формат: А5
Страници: 332
ISBN 954-9700-43-7

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3200 кг
Издател

Автор

Превод от английски

Ивайло Данов, Мила Игнатова

Година на издаване

2005

Формат

А5

Корици

Меки корици

Страници

332

ISBN

954-9700-43-7

Вид на книгата

e-Книга, Книжно тяло

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Ще видим Бога както си е”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 3 =