Разпродажба!

Българско-английски речник на църковните термини

,

Original price was: 12.00лв..Current price is: 9.60лв..

В наличност

Product ID: 2393 Код: BLBR0001 Категории: , Етикет:

 Речникът е второ, допълнено и преработено издание и обхваща основната догматическа и литургическа терминология на Православната църква. Ще откриете също термини от областта на християнската етика, каноничното право, църковната история, архитектура, изкуство и химнография. Включени са също термини от аскетическата православна традиция, агиографски термини, имена на църковни празници, титулуване на клира и др. Речникът улеснява практическото използване на застъпената лексика в естествено звучаща английска реч. Съдържа и понятия, специфични за римокатолицизма и протестантизма, а също и някои религиозни и философски понятия. Предназначен е за преводачи, специалисти в областта на богословието и за всички, които желаят да използват коректно православната богословска терминология и църковна лексика при устно или писмено общуване с англоезични събеседници.

Съставителите на речника Божидар Питев и Диана Питева са преводачи на православна богословска литература и преподаватели по английски език във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

Рецензенти на книгата са доц. д-р Димитър Попмаринов и доц. д-р Свилен Станчев. Редактор е доц. д-р Мариян Стоядинов. Консултант относно термини от областта на християнското изкуство и архитектура е гл.ас. Тодор Енчев, а в областта на християнска философия и антропология – доц.  д-р Свилен Тутеков.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3000 кг
Издател

Съставители

Божидар Питев, Диана Питева

Година на издаване

2012

Формат

20/12

Корици

Меки

Страници

222

ISBN

978-954-2972-04-4

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Българско-английски речник на църковните термини”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + five =