Разпродажба!

Истинските избори. Алтернативи на аборта. Да се вслушаме в жените

, ,

Original price was: 20.00лв..Current price is: 16.00лв..

Фредерика Матюз-Грийн е знаково име в съвременната американска литература и публицистика. Тя е автор на 10 книги и повече от 700 статии, посветени на различни общественозначими проблеми. Особено популярни са текстовете ѝ, свързани с  православната вяра и начин на живот. Нейни статии публикуват издания като The WashingtonPost, Christianity Today и The Wall Street Journal. Фредерика Матюз-Грийн има магистърска степен по богословие от Духовната семинария във Вирджиния (1977) и почетна докторска степен по литература от King University (2019). В младостта си тя е горещ привърженик и активист на феминисткото движение в Америка и участва в борбата за узаконяване на аборта. Години по-късно последиците от успеха и вълната от аборти, която залива американското общество, я карат да преосмисли своите позиции и да изследва по-дълбоко този феномен. Тя продължава да бъде застъпник за правата на жените, но на страната на живота. Била е вицепрезидент на Feminists for Life of America и член на управителния комитет на Common Ground Network for Life and Choice – организация, която чрез диалог обединява привържениците и противниците на аборта. Приема Православието през 1993 г. 

 

„Прекрачвайки отвъд политическите битки, Фредерика Матюз-Грийн помага на читателите си да разберат значението на аборта в живота на жените. Тази книга допринася за нововъзникващия диалог между воюващите лагери и насърчава търсенето на обща основа, която да постави жените в центъра на дискусията.“

Елизабет Фокс-Дженовезе, Елеонор Раул, професор похуманитарни науки, университет „Емъри“

 

„Най-големият талант на Фредерика Матюз-Грийн като писателка е способността ѝ да подхожда към деликатни въпроси с обосновката на истински хуманитарист. Сред клишираната реторика от двете страни на спора за абортите „Истинските избори“ изобразява по правдив и състрадателен начин жените, които са истинските участници в дискусията.“

Тери Райзър, Лига за право на живот на Южна Калифорния

През последните години се срещнах с много поддръжници на аборта, които са също толкова загрижени за жените, колкото и аз. Мнозина имат смесени чувства относно аборта, дори са отвратени, но не знаят как да решат проблема. С тях имаме повече общо, отколкото всеки от нас има с типичния представител на онзи род хора, които просто искат да сменят канала.

Нямам универсално решение на всички проблеми, разглеждани в тази книга. Мнението ми е просто предположение, все още неизпитано. Предлагам го като начало на разговор. Нека отхвърлим категориите, които ни правят врагове. Нека излезем от безизходното положение, което твърде дълго парализираше прогреса. Нека заедно да намерим начини да дадем на жените Истинските избори.

От автора

Издателство Омофор

 

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.390 кг
Издател

Корици

Меки

Формат

21/14

Автор

ISBN

978-954-2972-89-1

Вид на книгата

Език

български

Страници

255

Превод от английски

Персиана Пастухова-Личева

Година на издаване

2022

Тегло

0.387 кг.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Истинските избори. Алтернативи на аборта. Да се вслушаме в жените”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − 13 =