Изчерпан

Разновидностите на религиозния опит

Уилям Джеймс

9.60лв.

Изчерпан

Product ID: 931 Код: BPEX0010 Категория:
„Разновидностите на религиозния опит“ бележи кулминацията на интересите на Уилям Джеймс към психологията на религията, подхождайки към изследването на религиозните явления по нов начин, чрез метода на прагматизма и средствата на експерименталната психология. Най-важният ефект от появата на книгата бе промяната на изследователския интерес в тази област от ученията и външните прояви на религията към уникалните душевни състояния, асоцииращи се с нея.

Издателство Макмилан

„Разновидностите на религиозния опит“ на У. Джеймс се оказаха вълнуващо четиво за неговото поколение и би трябвало да се окажат също толкова вълнуващо и за нашето не само заради достойнствата на неговото утвърждаващо, макар и критично схващане за религията, а и поради широтата на неговите симпатии и голямата му ерудиция в областта на религиозната и светската литература.

Райнолд Нийбур

Автор: Уилям Джеймс
Раздел: История на религиите, Психология – исторически изследвания
Превод от английски: Георги Христов (Предисловие, лекции 1, 2, 3, 6, и 7), Константин Янакиев (лекции 8, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, Послеслов), Орлин Йорданов (лекции 4, 5, 9)
Редактор: Михаил Шиндаров и Александър Гънгов
Година на издание: 2003 (първо издание)
Меки корици

Формат: А5
Страници: 535
ISBN: 954-8337-10-Х

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.5700 кг
Издател

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Разновидностите на религиозния опит”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =