Християнството и психологическите проблеми на човека

,

7.50лв.12.00лв.

Product ID: 2450 Код: PSYC0023 Категории: ,

Новата книга на известния сръбски психиатър Владета Йеротич е естествено продължение на поставените проблеми в  „Завръщане към отците“ и „Психологическото и религиозното битие на човека“.

Този път авторът поставя акцента върху психологичните проблеми на човека от гледна точка на християнството и психологията. Книгата е предназначена за всички онези млади търсачи, които не са открили себе си докрай в Православието. Чувствителен към проблемите на нашето „време на изгубени идеали, на приземено прагматичен начин на живот, на разклатени религиозни и морални ценности“, Владета Йеротич със загриженост подава ръка на читателя да възвърне вярата си, да намери своята истинска идентичност и да осмисли живота си.

В книгата се анализира развитието но човека от психично-религиозна гледна точка, като тук са включени взаимоотношенията в брака и семейството, както и темата за религиозността и пълноценния живот в старостта. Други важни теми, залегнали в книгата са християнската вяра и болестите, проблемът за вината, греха, съвестта от гледна точка на християнското учение и динамичната психология, самоубийството, пастирски проблеми при оказване помощ на зависими от алкохол и наркотици.

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.510 кг
Издател

Автор

Превод от сръбски

Андрей Романов

Редактор(и)

Свилен Тутеков

Година на издаване

2014

Формат

145/213

Корици

Меки

Страници

392

ISBN

978-954-2972-32-7

Вид на книгата

e-Kнига, Книжно тяло  

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Християнството и психологическите проблеми на човека”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 − 1 =