Разпродажба!

Цветовете на Православието. България

, , ,

Original price was: 35.00лв..Current price is: 30.00лв..

Дългоочакваният и наистина изключителен албум, посветен на Православието в България – издание на известния сайт Ортфото и Издателството на Полската православна църква, вече е факт. Той е е шестият в поредицата албуми, представящи разнообразието на Православието по света. В поредицата дотук са излизали издания с фотографии, посветени на Православието в Полша, Русия, Сърбия, Грузия и Румъния.

В албума участват почти 30 български фотографи с над 150 снимки, които разкриват многообразието на Православната духовност из българските земи.

Сред снимките, включени в албума, са и наградените във фотоконкурса на Ортфото с партньорството на фондация “Покров Богородичен”, който се проведе това лято в България. Те са на отличените фотографи: Веселина Велчева (носител на Голямата награда), Стефка Борисова (нейна е и снимката, избрана за корицата на албума), Василий Гецов, Минко Чернев, Иван Шишиев, Денислав Стойчев, Борис Борисов, Боян Йорданов, Лилия Филипова и др.

Изданието започва с встъпителни думи на митрополита на Варшава и цяла Полша Сава, в които се казва: „Църквата в България има многовековни традиции, а българският народ е покръстен и приема православната вяра първи сред всички славянски народи… Албумът представя богатото духовно и материално наследство на Православието в България, показва постиженията на сакралната архитектура и интериора на българските църкви, разкрива красотата на българската земя. Това обаче е само статичната страна на това издание. Настоящият албум се характеризира също така с известен динамизъм, свързан със запечатаните на снимките хора и ситуациите, в които са заснети. В изданието са представени също църковните свещенодействия и литургичният живот на българското Православие…”.

Консултанти от българска страна са Стефка Борисова, Георги Минчев, Александър Наумов и проф. Иван Желев. Издателите изказват благодарности за подкрепата при издаването на албума на почетния консул на България в Бялисток Витолд Карчевски.

Дарение за издаване на християнска литература

Корици

Твърди

Формат

24.5/30.5

ISBN

978-83-65136-17-6

Език

български/полски/английски/руски

Страници

192

Издател

,

Година на издаване

2017

Тегло

1.550

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Цветовете на Православието. България”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 4 =