Свещица пред вечния огън и други карикатури…

,

13.00лв.

Сборникът включва 266 карикатури на автора, тематично подредени в 20 глави: „Разкошна естетика”, „Пусти пости”, „Празнично циклене”, „Архонти и мейкъри”, „Радуйся, Радка, на забрадка”, „Мирски предания”, „Издънземни” и други.

Ето какво казва авторът за своята работа в увода към книгата: „По своята същност настоящата книга би трябвало да е църковна. Тя е предназначена да осмее „този свят” като отрицателно духовно понятие, олицетворяващо загубата на любов. В такъв смисъл Църквата би трябвало да е антипод на „този свят”. За съжаление обаче нерядко и ние, църковните люде, изгубваме любовта. Ето защо тази книга насочва поглед и навътре, към онези заразени места в църковното пространство, където светският дух е успял да проникне и е започнал да профанизира светинята…”.

Един от редакторите на Двери неотдавна нарече карикатурите на Благо Мегалов „богословие в щрих”, а техния автор – „единствения оригинален богослов у нас, чието творчество е лишено от възможността за копи-пейст” (т. е. от плагиатство). Неслучайно българските карикатури намериха отзвук и в чужбина.

Със своята свежест, хумор и непосредственост Свещица пред вечния огън е за всички, а не само за изкушените от църковната проблематика. Една добродушна усмивка, понякога малко хаплива, друг път – с приятелско намигване. А защо не и лек ободрителен шамар.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

20/20

ISBN

978-954-91760-4-9

Страници

307

Издател

Година на издаване

2014

Тегло

0.507

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Свещица пред вечния огън и други карикатури…”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − fifteen =