Изчерпан

Споделено царство. Хроника на чудесата при откриване мощите на Карейските мъченици от остров Митилини

, ,

8.00лв.

Изчерпан

В книгата се описва поредица от съновидения и чудеса, случили се не само на един човек, но на цяла група хора в периода на 70-те години на двадесети век. И всички те са свързани с никому незнайната дотогава история на митилинската Голгота – хълма Карея, започнала от ХІІІ и продължила до ХV век и разкрила се след нелеки археологически разкопки.

По Божий промисъл Карейските изповедници търсят плодовете на своето мъченичество за вярата в нашата болна съвременност. И като от широко разтворила се над хълма Карея небесна врата те слизат, говорят, настояват за храмове и вяра, за богослужения и отдания, събаряйки преградата на вековете, за да споделят даденото им царство с нас тук и сега, притегляйки ни в свята прегръдка към себе си. А чудесата и присъствието им продължават да се изсипват от тези небесни порти в изливане на множество изцеления и невидима помощ над страдащите верни.

Защо ли се случва това сега, се питаме ние. С какво го заслужихме? Отговор може би ни дават думите на стареца Паисий Светогорец: „Колкото повече съвременният свят лудува, толкова повече Бог и Пресвета Богородица го притискат в своята прегръдка и му дават своята подкрепа“.

П.С. Във връзка с деликатността на въпроса за съновиденията редакторът е приложил и предговор към българския читател.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

14/21.5

ISBN

978-954-8398-81-7

Страници

263

Издател

Превод от гръцки

Щерьо Паспалев

Година на издаване

2013

Тегло

0.307

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Споделено царство. Хроника на чудесата при откриване мощите на Карейските мъченици от остров Митилини”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + ten =