Изчерпан

Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Житие, чудеса, акатист, молебен канон, тропари и молитви

, , ,

9.99лв.

Изчерпан

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е книга, която съдържа живота, чудесата, акатист, молебен канон и молитви към светеца. Четивото излиза на българския пазар с благословението на манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови през 15 век.

Това е книга за силната вяра на един монах, който чрез ангелския си живот и мъченичество е достигнал до святост, а и не само! Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен.  Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите. Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „Благовещение“ в  Неа Макри.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 г. 14-годишен бяга от Трикала, за да не го направят мюсюлманин турските орди и се озовава пред портите на манастира „Благовещение“ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е заловен от турците и измъчван от тях 8 месеца и половина, и умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла. Мощите му са открити от монахиня Макария след 524 години забвение през 1950-та. Паметта му се почита на 5 май.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Съставителство

Ангел Бончев

Корици

Меки

Формат

14,5 х 21

ISBN

978-619-7016-18-5

Страници

151

Издател

Превод от румънски

Владимир Георгиев

Превод от гръцки

Магдалена Стоянова

Превод от английски

Ангел Бончев

Година на издаване

2019

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Житие, чудеса, акатист, молебен канон, тропари и молитви”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − five =