Изчерпан

Киево-Печерски Патерик. Жития, подвизи и чудеса на светите преподобни отци, подвизавали се в Киево-печерската лавра

, ,

10.00лв.

Изчерпан

Истинско богатство за нас са житията на светите Божии угодници; те са живата църковна история. Неразбрани и неоценени от „чедата на тоя свят” (Лук. 20:34), те ни сочат верния път към блажената вечност – Царството Божие. Ако имаме въпроси и недоумения за спасението си, добре е да знаем, че същите или подобни въпроси са вълнували и светите люде, в чиито жизнеописания ще намерим и верния отговор.

При превода от дореволюционен руски език доколкото е възможно са запазени старите езикови конструкции (дългите сложни съставни изречения, честото използване на деятелни и страдателни причастни форми на глагола, пунктуация според ортографията на оригинала), за да може от една страна преводът да е максимално близък до оригинала, (защото иначе вместо превод ще стане преразказ), а от друга – да се почувства древният дух на светостта, благоговението и благочестието, с който по начало е пропита житийната и църковно-богослужебната литература от миналите столетия (до началото на ХХв.) и който е твърде трудно да бъде предаден в автентичния му вид на съвременен литературен език, а в останалата литература от нашето съвремие просто липсва.

Дарение за издаване на християнска литература

Съставителство

Нестор Летописец Печерски, Поликарп архимандрит Печерски, Симон епископ Владимирски и Суздалски

Корици

Меки

Формат

15.5/23.5

ISBN

978-954-92987-2-7

Страници

335

Издател

Превод от руски език

йеромонах Йоан (Филипов)

Година на издаване

2013

Тегло

0.357

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Киево-Печерски Патерик. Жития, подвизи и чудеса на светите преподобни отци, подвизавали се в Киево-печерската лавра”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × one =