Изчерпан

Древно пространно житие на преблагословената Владичица наша Богородица

, , ,

Original price was: 10.00лв..Current price is: 8.00лв..

Изчерпан

Житието обхваща целия земен живот на Пресвета Дева Мария, започвайки от нейното зачатие и привършвайки с Възлизането ѝ на небесата, като включва още и обстоятелствата по пренасянето през V век на Честната ѝ одежда в Константинопол. Свидетелският разказ е предаден в хронологична последователност, като е акцентирано на големите Богородични празници, както и на онези от Господските, които ознаменуват събития с непосредственото присъствие на Божията майка. Целият текст е осеян с изкусно вплетени в него от първо лице прочувствени възклицания, възторжени хвалебствия и благодарствени моления към Христа Бога и Богоматер, което го превръща в несъмнен литературен шедьовър на светоотеческата книжнина.

В този непознат досега на българския боголюбец текст се разкриват уникални подробности от земния живот на най-благословената измежду човеците. Дават се разрешения на досегашните т. нар. „противоречия“ у евангелистите. Попълва се богословски аргументирано иначе „липсващата“ информация от ранните години на Иисус Христос, а и на самата Преснодева Мария. Подчертава се и се изследва онова, което е истинно измежду апокрифните текстове.

Искрено се надяваме, че и българският боголюбец колкото повече напредва в текста на на Житието, толкова повече ще заобиква Тази, която някога откърми и отхрани Спасителя на света, но и сега продължава във всеки един от нас да откърмва и отхранва личното наше спасение.

Пресветая Богородице, спаси нас! 

От преводача

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

16.50/23.50

ISBN

978-619-7306-10-1

Страници

203

Издател

Превод от гръцки

Анула Христова

Година на издаване

2019

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Древно пространно житие на преблагословената Владичица наша Богородица”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 1 =