Разпродажба!

Царствено свещенство

, , ,

16.00лв.21.60лв.

Канонично изследване върху развитието на йерархическите служения и устройството на Църквата през IV век.

Настоящето изследване има за цел да разкрие йерархическите служения (на епископа, презвитера, дякона и лаика/мирянина) в Църквата като диалози на Любовта, чрез които се изгражда църковното тяло. Тя е опит да се представят църковните служения като битие и живот на Църквата.

Защо е нужно да говорим за автентичност на църковното устройство? За да можем да разпознаваме и днес истинното от неистинното, истинското предание (traditio veritatis) от старинната заблуда (vetustas erroris). Различаването на духовете (срв. 1 Йоан 4:1) е нужно поради факта, че културните и политическите условия, белязали световната история след раждането на Църквата, са оказвали влияние както върху живота й като цяло, така и върху нейното устройство.

Протойерей д-р Добромир Димитров е роден през 1976 г. в Русе. Той е редовен асистент по църковно право в Православния богословски факултет на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Член е на Обществото за канонично право на Източните църкви (SLEC). Изследователските му интереси са в областта на каноничното право, еклисиологията, аскетиката, пастирската психология и християнското изкуство. Специализирал е богословие в Regent’s Park College, University of Oxford. Автор на статии в български и чуждестранни издания, лектор по актуални въпроси на богословието и съвременния църковен живот, иконописец.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.352 кг
Автор

Корици

Меки

Формат

21/14

ISBN

9789542972877

Страници

289

Издател

Година на издаване

2021

Вид на книгата

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Царствено свещенство”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − three =