Изчерпан

Пътеводител на православното християнство по местата за поклонение на Светата земя

, ,

25.00лв.

Изчерпан

Историята на пътеводителя по светите места на поклонение, тоест книгата, която описва християнските светлини по Светата Земя, е също така древна, както и историята на самите поклоннически места.

Първият пътеводител по местата за поклонение се е появил още през четвърти век, благодарение на официалното признаване на статута на Светите Места и началото на масовото им посещение от християните. Целта на тези пътеводители била да опишат светите места, свързани с библейските събития и персонажи. Освен това техните автори са се стремили да предадат религиозните и духовни впечатления на посетителите-богомолци по Светите земи, да покажа топографската и географска истинност на събитията от Вехтия и Новия Завет. Съставителите на първите пътеводители въобще не са се занимавали с географско и историческо изследване и точното определяне на поклонническите места, за да потвърдят истиноста на светите събития.
Днес, след хиляда и шестотин години, след толкова събития и промени, случили се с поклонническите места в течение на цялата история, съставителят на един пътеводител е длъжен да бъде и изследовател. Това е необходимо не защото тези поклоннически места са се превърнали в историко-археологически паметници (някои от тях са археологически паметници), но и поради това, че богомолците-християни ще могат да получат не само религиозен опит и да се почувстват духовно възродени, но и ще видят пълната историческа картина на поклонническите места на Светата земя.
Именно по тази причина, в настоящия пътеводител за всяко поклонническо място е поместена и историческа справка. Уверен съм, че екскурзоводите и водачите ще изпълнят тези исторически сведения с религиозно съдържание и ще дадат възможност на богомолците да почувствуват духовното значение на всяко свято място.
Василиос Цаферис

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

21/27

Страници

144

Издател

ISBN

7290001787281

Превод

Хени Берлер

Тегло

0.549

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Пътеводител на православното християнство по местата за поклонение на Светата земя”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 19 =