Разпродажба!

Великият пост

, ,

прот. Александър Шмеман

Original price was: 7.00лв..Current price is: 5.00лв..

Product ID: 1209 Код: VPRP0023 Категории: , , Етикет:

Трудът на протоиерей Александър Шмеман е важно въведение в православното учение и в практиката на поста. Богословски размисъл за духовните измерения на поста и значението на аскетичния подвиг за вътрешната промяна на личността в Църквата.

alt

Протопрезвитер Александър Шмеман – православен църковен деятел, богослов, проповедник – е роден в Ревел през 1921 г. Средното си образование получава в Париж. През 1945 г. завършва парижкия Богословски институт и остава да преподава в катедрата по църковна история. През 1946 г. прием свещенството, а през 1951 г. се преселва в Ню Йорк заедно със съпругата си и трите си деца, приемайки поканата на Православната семинария „Св. Владимир”. През 1959 г. защитава в Париж докторска дисертация по литургически богословие. От 1962 г. заема поста декан на Православната семинария в Ню Йорк. Почетен доктор на много университети, неуморим проповедник. Умира на 13 декември 1983 г. в деня на преп. Герман Аляски, покръстител на Северна Америка в Светото Православие.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.2000 кг
Издател

Автор

Превод от руски:

Анета Иванова, Мила Игнатова

Редактор(и)

Димитър Попмаринов

Година на издаване

2006 г. (трето издание)

Формат

60х90/16

Страници

165

ISBN

954-9700-01-1

Вид на книгата

,

1 отзив за Великият пост

  1. Zoya

    Здравейте,
    Чела съм книгата и сега бих искала да си я закупя. Много съм доволна. Научих много за Великопостните служби, обогатих познанията си за смисъла на Великия пост и начина, по който лично аз бих могла да го следвам. Впечатляващ за мен е начина, по който автора на примери от личния си живот ни разкрива част от духа на този особено важен и душеспасителен период от живота на всеки православен християнин.
    Смятам, че независимо от колко време е осъзнал вярата си, всеки християнин има какво да научи или да си припомни, четейки тази книга.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 5 =