Духовни беседи 2 том

, , ,

22.00лв.

Свети Софроний (Сахаров) е роден в Русия през 1896 г. Приема монашество на Света гора, където в продължение на осем години е под духовното ръководство на св. Силуан Атонски. По-късно основава манастира „Св. Йоан Кръстител“ в Есекс, Великобритания. Паметта му се чества на 11 юли. Той е добре познат на българския читател с книгите: “Свети Силуан Атонски“, „Ще видим Бога както си е“, „За молитвата“, „Раждането за непоклатимото Царство“, „Подвигът на богопознанието“, „Духовни беседи“ 1 том.

Човекът е странно нещо! Той е извикан за битие чрез повелята на Бог Творец, и ние самите живеем своя произход от нищо, изпълнени със съзнанието за своята нищета. Но ето, че Христос ни е донесъл мисълта, надеждата, и дори енергията на друг живот.

Как възникналият от нищо човек изведнъж започва да говори за законите на вечното битие? Това е безкрайно интересно нещо, как Бог ни оставя да творим сами, а Той стои или срещу нас, или до нас и разкрива какъв е Той Сам по Себе Си. Ние не възприемаме всичко, което казва. Но при Неговото съдействие, чрез Светия Дух все пак постепенно навлизаме в духовното съзерцание, което ни довежда до възторг от нашия Бог и Отец, Който ни твори от нищо.

Св. Софроний Атонски

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

140/210

ISBN

978-954-2972-96-9

Вид на книгата

Страници

256

Издател

Превод от руски

Мила Игнатова

Година на издаване

2023

Тегло

0.313

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Духовни беседи 2 том”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + fifteen =