Изчерпан

Духовна азбука

, , ,

8.00лв.

Изчерпан

Името на архимандрит Йоан Крестянкин не е непознато за православния български читател. Преведените вече няколко книги с наставления и проповеди на този забележителен руски духовник не са единствената причината за широката му популярност; тези преводни издания са по-скоро плодът от почитта на хората към него и от радостта, с която духоносното му слово докосва сърцата им.

Тази известност на Стареца Йоан се дължи на самата му личност. Едва ли в Русия от втората половина на 20-ти век насам има по-почитан от него духовник. Със своите пламенни проповеди, със своята безгранична любов към Бога и хората той бе запалил сърцата на хиляди православни християни. И неслучайно вярващият руски народ виждаше в него истински духовен старец, изпълнил сърцето си с духовното наследие на великите руски старци, чиято най-отличителна черта е любовта и светостта. Вън от всяко съмнение е фактът, че тази святост не е само агиографско понятие, указващо отношението на Църквата към някои свои чеда от близкото или далечно минало, но тя е достижима и днес за онези, които искрено са обикнали Христа и ближния.

Настоящето преводно издание съдържа цитати от духовното писмено и словесно наследство на Стареца Йоан. Подредени тематично в азбучен ред,  те представляват духовна аптека, която лекува и укрепява душата в нейния труден житейски път.

Съпровождаме този сборник с искреното пожелание любителите на духовното четиво да намерят в него онова, което съставителят с толкова внимание и любов им предлага.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

11.5/16.5

ISBN

978-619-90919-1-3

Страници

430

Издател

Превод от руски

Мария Бонева

Година на издаване

2018

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Духовна азбука”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + sixteen =