Изчерпан

Всичко е път/Всеки край е едно начало

, , , , ,

9.00лв.

Изчерпан

„Тръгни по пътя, дори да не се чувстваш готов. Дори да не се чувстваш съвършен, добър и страхотен. Загрозява те не падението, а самохвалството на съвършенството. Не те осъжда грешката, а фиксирането и настояването в нея. Не очаквай първо да почувстваш, за да дадеш. Не очаквай първо да дойде, за да тръгнеш, не очаквай да се почувстваш добре и перфектно, за да живееш. Това е лъжа на ума ти. Бягство на твоята психика. Игра на твоята логика.

Замълчи в молитва и надежда. Започни да ходиш. „Но не зная пътя…“, ще кажеш. Нека да е така, не е нужно да го знаеш. Когато вървиш, пътищата се отварят и виждаш, че отвсякъде изникват пътеки.

Ти просто не очаквай да се почувстваш готов, за да тръгнеш – това е капан; тръгни и пътят ще те научи. Всичко е път…“

отец Харалампос Пападопулос

***

Отец Харалампос Пападопулос е клирик на Критската архиепископия. Роден е на 26 март 1975 г. в Иракпио, о-в Крит. Живее в с. Пиргос, о-в Крит, и служи в местния храм „Света Ирина“. Женен, с три деца, едно от които е национален шампион по бокс. С интереси в областта на богословието и психологията, чийто синтез намира особен израз в неговите книги. Досега на гръцки са излезли пет негови книги. 0. Харалампос поддържа личен блог, чрез който отваря нови пътища за комуникация, най-вече с младите хора. Поддържа и лична страница във фейсбук, които редовно обновява с интересни размисли върху екзистенциалните въпроси, които вълнуват човека. Често е канен за беседи в различни градове в Гърция, както и в чужбина.

Книгите се продават в комплект. Обща цена: 9 лв.

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

13/20

ISBN

978-619-00-0733-3;978-619-00-0732-6

Страници

91/85

Издател

Превод от гръцки

Константин Константинов

Година на издаване

2018

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Всичко е път/Всеки край е едно начало”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 4 =