Изчерпан

Внимавай върху себе си

,

12.00лв.

Изчерпан

„Внимавай върху себе си“. Беседи за вниманието и дигиталната култура избрани текстове и лекции на архим. проф. д-р Максим Констас, декан на Православния богословски институт в Бостън. В 164-те страници на книгата отец Максим излага православното учение за пазенето на вътрешно внимание и внимаването „в Бога“, същностно необходими за духовния живот, но и непознати на съвременния човек, живеещ в технологизирания ни свят.

Прекарал дълги години на Света гора, американският духовник по един автентичен начин, с научни аргументи, говори на днешния читател и призовава за неговата бдителност. Бог не иска от нас разсеяност, но събраност на ума, което е едно огромно предизвикателство за съвременното ни общество и лично за всеки от нас.

Архимандрит проф. д-р Максим (Констас) е роден е на 1 декември 1961 г. в САЩ. Завършва Православния богословски институт „Честният Кръст“ в Бостън и защитава докторантура по патристика и историческо богословие. Придобива световна известност като изследовател и преподавател по патристика и византинистика, византийска литература и православно богословие. Член е на редица международни богословски дружества и е в редакторските екипи на престижни издания като поредицата Средновековна библиотека Дъмбартън оукс на Издателството на Харвардския университет.

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.261 кг
Автор

Корици

Меки

Формат

21/15

ISBN

9786199179802

Страници

164

Издател

Година на издаване

2021

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Внимавай върху себе си”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 5 =