Изчерпан

Христос вечното ДАО

Автор: иеромонах Дамаскин
Обем: 448 стр.

25.00лв.

Изчерпан

Product ID: 1448 Код: 9545273429 Категория:

Съвременният човек се стреми към разкриване на нови пътища за духовно развитие. Много хора посвещават живота си на духовни търсения, като изследват различни източни учения – будизъм, даоизъм, хиндуизъм – и във всяко от тях намират някаква частица истина и неподправена мъдрост, завещана от древните.

Докато чете Лао Дзъ, човек може да усети духовната близост на неговото учение с библейските повели, може да съзре отражение на Христос – едва уловимо, но чисто. И този образ на Христос за него може да се окаже по-близък, отколкото вече познатия от западната християнска църква. Не е случаен фактът, че за изкушения в търсенето на истината западен читател загадъчната Дао Дъ Дзин, или Книга за Пътя и Постигането, от Лао Дзъ е повече от пленителна. Тя е преведена на всички езици и е най-издаваната книга в света след Библията. Древната мъдрост в нея връща читателя към онези прости времена, когато човекът е бил по-близо до истината, до това, което Светите отци наричат „естествено състояние” на човека.

Авторът на тази книга иеромонах Дамаскин е насочил своето изследване на паралелите в двете учения към привлечените от древната мъдрост на даоизма. На тях той иска да покаже, че следването на Пътя, разкрит от Лао Дзъ, прелива в следване на Христос, когото Лао Дзъ пророчески е усещал като Вечното Дао и истинският Път.

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3000 кг
Размери 165.0000 × 235.0000 см
Издател

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Христос вечното ДАО”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 17 =