Свещеното Писание – Херменевтика – Богослужение – Диалог

, ,

12.00лв.

Авторите на сборника са преподаватели в катедра „Библейско и систематическо богословие“ на Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Доц. д-р Димитър Попмаринов е преподавател по старозаветна библеистика. Специализирал е в Русия, Щвейцария, Холандия, участник в множество научни прояви в страната и чужбина. Декан на Православния богословски факултет в продължение на два мандата. Доц. д-р Димитър Попмаринов е представял българското богословие и страната ни на международни научни прояви и лекции в Женева, Санкт Петербург, Солун, Виена, москва, ню Йорк, Сеул и др. Научните му интереси са в областта на исагогиката и библейското богословие. автор е на книгите: Синът човешки. Образът в книга Даниил и междузаветната неканонична и апокрифна литература“ (Омофор, 1999), „Кратко въведение в свещеното Писание на стария завет“ (Фабер, 2001), „съвременни богословски проблеми’ (Омофор, 2004), „Между вярата и разума’ (Фондация „Покров Богородичен“, 2016), както и редица научни студии, доклади и статии в български и международни издание.

Д-р Павлин Събев (отец Павел) е свещеник и преподавател по Нов Завет. Научните му интереси са в областта на новозаветната библеистика, библейски езици, история на юдаизма. Автор е на монографиите „В тези последни дни…'(УИ „Св. св. Кирил и Методий“, 2013) и „Γραφή и Κήρυγμα. Въведение в литературната история на светите Еванглия’ (УИ „Св. св. Кирил и Методий“, 2017), както и на много студии и статии.

Д-р Стефка Кънчева е преподавател по старозаветна библеистика. Специализирала е в Гръцкия православен институт „Св. Кръст“ (Бостън, САЩ) като Фулбрайтов стипендиант. Участник е в научни форуми в страната и чужбина. Научните и интереси са в областта на тълкуванието на Писанието в богослужението на Църквата. Автор е на монографията „за кого говори пророкът? (екзегеза на Ис.52;13 – 53:12)“ (УИ „Св. св. Кирил и Методий“, 2013) и на редица публикации.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.400 кг
Автор

, ,

Корици

Меки корици

Формат

14/21

ISBN

978 – 954 – 2972 – 62 – 4

Издател

Тегло

396 г

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Свещеното Писание – Херменевтика – Богослужение – Диалог”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − two =