Разпродажба!

Богословие на просперитета. Православна критика

, ,

5.00лв.8.00лв.

alt

Книгата предлага сериозно и задълбочено проучване на харизматичното движение „Богословие на просперитета“ от гледна точка на православната теология и традиция.Специфичните белези на „евангелието на благоденствието”, както е известно сред своите последователи, са материалното благосъстояние и физическото здраве на човека. Богословието на просперитета е тясно свързано с много от ценностите на новото време и модерния свят – здраве, преуспяване, благополучие, късмет, богатство и щастлив живот. Много от предизвикателствата и стандартите, пред които съвременният човек е поставен в модерната епоха, по пряк или косвен начин се свързват с идеите на това религиозно учение.

В основата на книгата, издържана в полемично-апологетичен стил, е залегнал сравнителният анализ между богословието на просперитета и православната теология, което е принос в областта на изследването на инославните изповедания.

Протойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в гр. Русе. Свещеник е към храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Варна. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет. Други негови книги са: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до Галатяни“ и „Богословие на Новия Завет“.

Изтеглете или разгледайте демонстративен файл на електронната книга:

„Светици на Православието“ във формат *.pdf от тук
„Светици на Православието“ във формат *.epub от тук

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.3000 кг
Издател

Автор

Научна редакция

Димитър Попмаринов

Стилова редакция

Ирена Иванова

Консултант

Стоян Чиликов

Година на издаване

2014

Корици

Меки

Формат

20.3/14

Страници

164

ISBN

978-954-2972-28-0

Вид на книгата

,

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Богословие на просперитета. Православна критика”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =