Промоция!

Цветовете на Православието. България

, , ,

30.00лв.

Дългоочакваният и наистина изключителен албум, посветен на Православието в България – издание на известния сайт Ортфото и Издателството на Полската православна църква, вече е факт. Той е е шестият в поредицата албуми, представящи разнообразието на Православието по света. В поредицата дотук са излизали издания с фотографии, посветени на Православието в Полша, Русия, Сърбия, Грузия и Румъния.

В албума участват почти 30 български фотографи с над 150 снимки, които разкриват многообразието на Православната духовност из българските земи.

Сред снимките, включени в албума, са и наградените във фотоконкурса на Ортфото с партньорството на фондация “Покров Богородичен”, който се проведе това лято в България. Те са на отличените фотографи: Веселина Велчева (носител на Голямата награда), Стефка Борисова (нейна е и снимката, избрана за корицата на албума), Василий Гецов, Минко Чернев, Иван Шишиев, Денислав Стойчев, Борис Борисов, Боян Йорданов, Лилия Филипова и др.

Изданието започва с встъпителни думи на митрополита на Варшава и цяла Полша Сава, в които се казва: „Църквата в България има многовековни традиции, а българският народ е покръстен и приема православната вяра първи сред всички славянски народи… Албумът представя богатото духовно и материално наследство на Православието в България, показва постиженията на сакралната архитектура и интериора на българските църкви, разкрива красотата на българската земя. Това обаче е само статичната страна на това издание. Настоящият албум се характеризира също така с известен динамизъм, свързан със запечатаните на снимките хора и ситуациите, в които са заснети. В изданието са представени също църковните свещенодействия и литургичният живот на българското Православие…”.

Консултанти от българска страна са Стефка Борисова, Георги Минчев, Александър Наумов и проф. Иван Желев. Издателите изказват благодарности за подкрепата при издаването на албума на почетния консул на България в Бялисток Витолд Карчевски.

Дарение за издаване на християнска литература

Корици

Твърди

Формат

24.5/30.5

ISBN

978-83-65136-17-6

Език

български/полски/английски/руски

Страници

192

Издател

,

Година на издаване

2017

Тегло

1.550

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Цветовете на Православието. България“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *