Промоция!

Царствено свещенство

, ,

21.60лв.

Канонично изследване върху развитието на йерархическите служения и устройството на Църквата през IV век.

Настоящето изследване има за цел да разкрие йерархическите служения (на епископа, презвитера, дякона и лаика/мирянина) в Църквата като диалози на Любовта, чрез които се изгражда църковното тяло. Тя е опит да се представят църковните служения като битие и живот на Църквата.

Защо е нужно да говорим за автентичност на църковното устройство? За да можем да разпознаваме и днес истинното от неистинното, истинското предание (traditio veritatis) от старинната заблуда (vetustas erroris). Различаването на духовете (срв. 1 Йоан 4:1) е нужно поради факта, че културните и политическите условия, белязали световната история след раждането на Църквата, са оказвали влияние както върху живота й като цяло, така и върху нейното устройство.

Протойерей д-р Добромир Димитров е роден през 1976 г. в Русе. Той е редовен асистент по църковно право в Православния богословски факултет на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Член е на Обществото за канонично право на Източните църкви (SLEC). Изследователските му интереси са в областта на каноничното право, еклисиологията, аскетиката, пастирската психология и християнското изкуство. Специализирал е богословие в Regent’s Park College, University of Oxford. Автор на статии в български и чуждестранни издания, лектор по актуални въпроси на богословието и съвременния църковен живот, иконописец.

Издателство Омофор

Дарение за издаване на християнска литература

Тегло 0.352 кг
Автор

Корици

Меки

Формат

21/14

ISBN

9789542972877

Страници

289

Издател

Година на издаване

2021

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Царствено свещенство“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *