Количка 0
Усещане за Бога Промо

Усещане за Бога ,

Осем слова за духовното израстване

2.80лв.

Clear
Product ID: 2362 SKU: BTBC00028. Categories: , .
Тегло 0.2000 kg
Издател

Автор

Година на издаване

2011

Корици

Меки корици

Формат

17х11

Страници

255

ISBN

978-954-9700-98-5

Вид на книгата

,

alt

„Усещане за Бога. Осем слова за духовното израстване” е книга, която се основава на буквалния смисъл.

Това не е книга с идеи, нито с морални правила („Не се опитвай да намериш в Свещеното Писание рецепти или правила за твоя живот. Не влагай свои мисли. Чети, за да научиш какво казва Бог, и Бог ще те вдъхнови.”). Бог не е някаква отвлечена „първична движеща сила”. Той е осезаем. Чуваш Го да ти казва „ето Ме”. Усещаш Го като светлина и внезапна духовна радост.

Нима съществува такъв Бог? Старецът Емилиан не иска от нас просто да се запитаме или да дискутираме. Предизвиква ни да говорим директно на Бога и да Го очакваме.

Старецът архимандрит Емилиян (в мире Александрос Вафидис) е роден в Никея, обл. Пирея, през 1934 г. Постриган за монах през 1960 г. в манастира Дусику. През следващата година вече е йеромонах, духовник и игумен на св. обител “Преображение Господне” (Големия Метеор). През 1973 г. цялото братство се премества в манастира Симонопетра (Света Гора), където старецът Емилиян е избран за игумен и остава такъв до 2000 г., когато се оттегля поради болест. Днес той живее в метоха “Благовещение Богородично” (Ормилия) към обителта и се радва на любовта и грижите на своите духовни чеда.

В книгата „Усещане за Бога. Осем слова за духовното израстване“, е представено най-същественото от учението на стареца Емилиан – игумен на манастира Симонопетра (Света Гора):

1. За молитвата.
2. Молитвата на Света Гора.
3. Присъствието ни в храма.
4. Отношенията ни с ближните.
5. Духовен живот.
6. Великото тайнство Брак.
7. Духовното четене.
8. Светата Литургия.

Дарение за издаване на християнска литература

Изпратете отзив за “Усещане за Бога”