Количка 0
Теология и социум. Съвременни перспективи Промо

Теология и социум. Съвременни перспективи

12.00 лв.

Налично

Product ID: 2422 SKU: VPBC0060. Категория: .
Тегло 0.3000 kg
Издател

Редакционна колегия

Димитър Попмаринов, архимандрит Авксентий/ Делипапазов, Мариян Б.Стоядинов, Светлозар М. Влайков, Свилен М. Тутеков, Миглена Л. Прашкова

Година на издаване

2013

Формат

145/210

Корици

Меки

Страници

426

ISBN

978-954-2972-16-7

Православното богословие и проблемите на съвременното общество в  изследванията на български и чуждестранни богослови е темата на книгата “Теология и социум” на издателство ОМОФОР.  Сборникът съдържа докладите от научната конференция „Теология и социум. Съвременни перспективи“, която се състоя през м. ноември 2011 г. в  гр. Велико Търново по повод двадесетгодишнината от основаването на Православния богословски университет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Сред участниците са както видни представители от различни области на българската наука, свързани с православното богословие, така и на младото поколение учени.

В основната си част научните доклади засвидетелстват и аргументират ролята и значението на богословието в нашето общество. Като носител на традициите на класическото образование на древността, но и постоянно осъвременявано,  православното богословие задава и отстоява неотменните ценности на християнското учение, без които обществото губи своята сигурност и стъпва на пясъчна основа.

Дарение за издаване на християнска литература

Изпратете отзив за “Теология и социум. Съвременни перспективи”