Количка 0
Споделено царство. Хроника на чудесата при откриване мощите на Карейските мъченици от остров Митилини
Изчерпан продукт

Споделено царство. Хроника на чудесата при откриване мощите на Карейските мъченици от остров Митилини , ,

8.00 лв.

Изчерпан

Автор

Корици

Меки

Формат

14/21.5

ISBN

978-954-8398-81-7

Страници

263

Издател

Превод от гръцки

Щерьо Паспалев

Година на издаване

2013

Тегло

0.307

В книгата се описва поредица от съновидения и чудеса, случили се не само на един човек, но на цяла група хора в периода на 70-те години на двадесети век. И всички те са свързани с никому незнайната дотогава история на митилинската Голгота – хълма Карея, започнала от ХІІІ и продължила до ХV век и разкрила се след нелеки археологически разкопки.

По Божий промисъл Карейските изповедници търсят плодовете на своето мъченичество за вярата в нашата болна съвременност. И като от широко разтворила се над хълма Карея небесна врата те слизат, говорят, настояват за храмове и вяра, за богослужения и отдания, събаряйки преградата на вековете, за да споделят даденото им царство с нас тук и сега, притегляйки ни в свята прегръдка към себе си. А чудесата и присъствието им продължават да се изсипват от тези небесни порти в изливане на множество изцеления и невидима помощ над страдащите верни.

Защо ли се случва това сега, се питаме ние. С какво го заслужихме? Отговор може би ни дават думите на стареца Паисий Светогорец: „Колкото повече съвременният свят лудува, толкова повече Бог и Пресвета Богородица го притискат в своята прегръдка и му дават своята подкрепа“.

П.С. Във връзка с деликатността на въпроса за съновиденията редакторът е приложил и предговор към българския читател.

Facebook Коментари

Изпратете отзив за “Споделено царство. Хроника на чудесата при откриване мощите на Карейските мъченици от остров Митилини”