Количка 0
Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Житие, чудеса, акатист, молебен канон, тропари и молитви

Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Житие, чудеса, акатист, молебен канон, тропари и молитви , , ,

9.99 лв.

Автор

Съставителство

Ангел Бончев

Корици

Меки

Формат

14,5 х 21

ISBN

978-619-7016-18-5

Страници

151

Издател

Превод от румънски

Владимир Георгиев

Превод от гръцки

Магдалена Стоянова

Превод от английски

Ангел Бончев

Година на издаване

2019

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е книга, която съдържа живота, чудесата, акатист, молебен канон и молитви към светеца. Четивото излиза на българския пазар с благословението на манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови през 15 век.

Това е книга за силната вяра на един монах, който чрез ангелския си живот и мъченичество е достигнал до святост, а и не само! Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен.  Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите. Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „Благовещение“ в  Неа Макри.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 г. 14-годишен бяга от Трикала, за да не го направят мюсюлманин турските орди и се озовава пред портите на манастира „Благовещение“ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е заловен от турците и измъчван от тях 8 месеца и половина, и умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла. Мощите му са открити от монахиня Макария след 524 години забвение през 1950-та. Паметта му се почита на 5 май.

Facebook Коментари

Изпратете отзив за “Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Житие, чудеса, акатист, молебен канон, тропари и молитви”