Промоция!

Психологическото и религиозното битие на човека

11.20лв.

Изчистване
Product ID: 2424 СЕП: PSYC0021 Категория:
Тегло 0.3000 kg
Издател

Автор

Превод от сръбски

Андрей Романов

Редактор(и)

Свилен Тутеков

Година на издаване

2013

Формат

145/213

Корици

Меки

Страници

239

ISBN

978-954-2972-22-8

Вид на книгата

e-Kнига, Книжно тяло  

Неврозата като шанс за съзряване, възприятието на времето в психоанализата и аналитично ориентираната психология, психозите и литературата, езическото, старозаветното и новозаветното в модерния човек са само част от интригуващите теми в книгата на проф. Владета Йеротич.

  Човекът е както душевно същество, така и homo religiosus, едно отворено за светостта, търсещо Бога създание. Има психолози и психотерапевти, които, прехласнати от богатството и безграничността на човешката душевност, губят от поглед самата му душа, онова, което се намира отвъд душевните прояви и е самият реален корен на душата и личността в нейната психофизична и духовна цялост. Но има, за съжаление, и богослови, толкова запленени от свръхразумните божествени тайни, че не са в състояние да обърнат внимание на обикновения страдащ човек от всекидневието, най-често привързан към преходното и греховното, но заедно с това и винаги жаден за истински живот, спасение, смисъл, добро, красота, истина и святост.

С тази книга, а и с целия си живот и дело д-р Йеротич успява да избегне и Сцилата на психологията без Бога и без душата, водеща до психотерапия без истинско изцеление и спасение на цялостния човек, и Харибдата на богословието без отговор на трагичните въпроси на лутащото се човешко същество, на човека от плът и кръв, който остава душевен и духовен дори и в най-дълбокото падение на своята богообразна човешка природа.

Бачки епископ Ириней

Дарение за издаване на християнска литература

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Психологическото и религиозното битие на човека“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.