Промоция!

Кълбо и Кръст

,

Джилбърт К. Честъртън

4.00лв.8.00лв.

Изчистване
Product ID: 1440 СЕП: BUGC0010 Категории: ,
Тегло 0.2500 kg
Издател

Автор

Превод от английски

Ваня Николова

Година на издаване

2007

Корици

Меки корици

Формат

21х14,5

Страници

254

ISBN

978-954-9700-62-6

Вид на книгата

,

alt

Джилбърт Честъртън е известен английски поет, белетрист и публицист, оставил е огромно наследство в областта на англоезичната литература и публицистика. Той е един от най-признатите християнски апологети на 20-ти век.

Романът „Кълбо и кръст” представлява 20 сюжетни разказа с водещи персонажи ревностният католик Макклейн и войнственият атеист Търнбул.

В съвременното общество липсва позицията на изявения атеист. Атеизмът придоби много лица, много образи. Интересното е, че можем да го открием зад религиозни движения, псевдофилософски и религиозни търсения. Ето тук е проблемът на изявената искреност на определената позиция, която предизвиква към диалог и търси разкриването на другия. Искрено търсещият християнин пребивава в общение, каквото представлява молитвата, той постоянно е в общение с Бог. Тази е средата, в която трябва да общува и с другия, различния от него. В тази посока за мен е изключително важно това, което Честъртън дава като насока – да обявим дуел на безразличния човек, на този, който не желае да изяви своята вътрешна убеденост, своето вътрешно търсене, а то неизменно отвежда към Бога. Съвременният човек наистина не е наясно какво е да си атеист, защото не познава личната си вяра.

Мария Иванова

Дарение за издаване на християнска литература

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Кълбо и Кръст“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.