Количка 0
Древно пространно житие на преблагословената Владичица наша Богородица
Изчерпан продукт
Автор

Корици

Меки

Формат

16.50/23.50

ISBN

978-619-7306-10-1

Страници

203

Издател

Превод от гръцки

Анула Христова

Година на издаване

2019

Житието обхваща целия земен живот на Пресвета Дева Мария, започвайки от нейното зачатие и привършвайки с Възлизането ѝ на небесата, като включва още и обстоятелствата по пренасянето през V век на Честната ѝ одежда в Константинопол. Свидетелският разказ е предаден в хронологична последователност, като е акцентирано на големите Богородични празници, както и на онези от Господските, които ознаменуват събития с непосредственото присъствие на Божията майка. Целият текст е осеян с изкусно вплетени в него от първо лице прочувствени възклицания, възторжени хвалебствия и благодарствени моления към Христа Бога и Богоматер, което го превръща в несъмнен литературен шедьовър на светоотеческата книжнина.

В този непознат досега на българския боголюбец текст се разкриват уникални подробности от земния живот на най-благословената измежду човеците. Дават се разрешения на досегашните т. нар. „противоречия“ у евангелистите. Попълва се богословски аргументирано иначе „липсващата“ информация от ранните години на Иисус Христос, а и на самата Преснодева Мария. Подчертава се и се изследва онова, което е истинно измежду апокрифните текстове.

Искрено се надяваме, че и българският боголюбец колкото повече напредва в текста на на Житието, толкова повече ще заобиква Тази, която някога откърми и отхрани Спасителя на света, но и сега продължава във всеки един от нас да откърмва и отхранва личното наше спасение.

Пресветая Богородице, спаси нас! 

От преводача

Facebook Коментари

Изпратете отзив за “Древно пространно житие на преблагословената Владичица наша Богородица”