Промоция!

Детски писма до Бога

, , , , , ,

12.80лв.

Съставителство

Стюърт Хемпъл, Ерик Маршал

Корици

Меки

Формат

14.80х15

ISBN

978-954-2972-67-9

Страници

88

Издател

Превод от английски

Пламен Сивов

Година на издаване

2018

Илюстрации

Анелия Пашова

Тегло

0.154

Малката книжка “Детски писма до Бога” се появява в далечната 1966 г. в Америка и бързо се превръща в международен бестселър, претърпял десетки издания и преведен на всички световни езици. Автор e известният илюстратор и карикатурист Стюърт Хампъл (1926-2010) в сътрудничество с редактора Ерик Маршал. Двамата превръщат колекцията си от детски умотворения в книжка с милионен тираж, очертаваща непосредствения подход към най-сложните въпроси на вярата, характерен за децата. Какво се случва, когато детето реши да изпрати писмо на Създателя? Провокациите, удоволствието от сблъсъка с неподправената искреност, неочакваният хумор и понякога удивителната яснота на мисълта – всичко това можете да намерите в тази малка книжка, съдържаща въпроси, кратки молитви, съмнения, молби за дребни услуги, възхищения – и всичко това, недокоснато от цинизма на възрастния, но извиращо от чистото любопитство и усещането за чудото на съществуването.

По мотиви от книжката през 2004 г. е представен и мюзикъл със същото заглавие, игран успешно на Бродуей.

Ето какво пишат в предговора на книжката двамата автори:

Писмата в тази книжка изразяват една много интересна част от детския свят. Темите в нея се отнасят до вярвания, желания, въпроси и съмнения, характерни и важни за всички деца. Някои от писмата са обезоръжаващо мъдри, други – наивни; някои са интелигентни, други – по-простички; едни са написани с благоговение и звучат солидно и сериозно, други са озарени от усмивки. Но всички писма са адресирани до Бога с надежда и доверие.

Възрастните, разбира се, знаят, че тези писма няма да стигнат до адресата си, без значение с колко пощенски марки са облепени. Но, от друга страна, възрастните понякога знаят толкова по-малко от децата…

“Детски писма до Бога” е издадена на български език от Издателска къща Омофор. Илюстрациите са на Анелия Пашова, а преводът – на Пламен Сивов.

Представяне на книжката в „Къща за птици“

Дарение за издаване на християнска литература

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Детски писма до Бога“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.