Количка 0
Внимавай върху себе си
Изчерпан продукт
Автор

Корици

Меки

Формат

21/15

ISBN

9786199179802

Страници

164

Издател

Година на издаване

2021

„Внимавай върху себе си“. Беседи за вниманието и дигиталната култура избрани текстове и лекции на архим. проф. д-р Максим Констас, декан на Православния богословски институт в Бостън. В 164-те страници на книгата отец Максим излага православното учение за пазенето на вътрешно внимание и внимаването „в Бога“, същностно необходими за духовния живот, но и непознати на съвременния човек, живеещ в технологизирания ни свят.

Прекарал дълги години на Света гора, американският духовник по един автентичен начин, с научни аргументи, говори на днешния читател и призовава за неговата бдителност. Бог не иска от нас разсеяност, но събраност на ума, което е едно огромно предизвикателство за съвременното ни общество и лично за всеки от нас.

Архимандрит проф. д-р Максим (Констас) е роден е на 1 декември 1961 г. в САЩ. Завършва Православния богословски институт „Честният Кръст“ в Бостън и защитава докторантура по патристика и историческо богословие. Придобива световна известност като изследовател и преподавател по патристика и византинистика, византийска литература и православно богословие. Член е на редица международни богословски дружества и е в редакторските екипи на престижни издания като поредицата Средновековна библиотека Дъмбартън оукс на Издателството на Харвардския университет.

Дарение за издаване на християнска литература

Изпратете отзив за “Внимавай върху себе си”