Бог е с нас

, ,

15.00лв.

Автор

Корици

Меки корици

Формат

14.5/20.5

ISBN

978-619-7331-03-5

Страници

143

Издател

Година на издаване

2018

Тази книга осветява кътчета от нашия религиозен живот, неосветявани досега, поставя въпроси, за които изобщо не сме се досещали или не сме посмявали даже да зададем и дава отговори, изумяващи с <многохлебието> си, съзира и ни води към нови и нови хребети в евангелската история.

Защо не даваме на Бог да ни прости?

Защо е не-справедливо да обичаш грешниците – не защото е по-малко, а защото е повече от справедливото.

Кога се случва раждането на вярата в нейната съвършена автентичност – след отчаянието от собственото отчаяние.

Какво всъщност означава Прошката извън чисто ритуалната <опаковка> – да опростиш отсрещния в Божията му безценност? Означава, че небето е дошло на земята и земята се е упокоила в Небето.

Това е много, крайно лична книга, защото Калин Янакиев знае и изповядва, че <богословието… се ражда задължително в резултат на събитието на срещата с Бога>, знае и изповядва, че <бого-словата винаги са в извора си не слова на обективно описание, а лични слова, слова на изповядване, на изповед>.

Не знам дали тези трийсет текста от <Бог е с нас> ще засилят християнската ви <ревност>, но със сигурност дълго ще ви служат като точен <компас> във вярата, защото от страниците на тази книга ще се убедите за сетен път, че Христос не идва при тези, които <са се заели да спасяват Спасителя>. А при онези, другите – грешниците. Които <нямат нито сили, нито самочувствие да спасяват Спасителя>. И тъкмо <затова им е оставен само един дял – да бъдат спасени от Него>.

Дарение за издаване на християнска литература

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бог е с нас“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.