Промоция!

Богословие на просперитета. Православна критика

,

5.00лв.8.00лв.

Изчистване
Product ID: 2437 СЕП: BLBC0203 Категории: , Етикети: , ,
Тегло 0.3000 kg
Издател

Автор

Научна редакция

Димитър Попмаринов

Стилова редакция

Ирена Иванова

Консултант

Стоян Чиликов

Година на издаване

2014

Корици

Меки

Формат

20.3/14

Страници

164

ISBN

978-954-2972-28-0

Вид на книгата

,

alt

Книгата предлага сериозно и задълбочено проучване на харизматичното движение „Богословие на просперитета“ от гледна точка на православната теология и традиция.Специфичните белези на „евангелието на благоденствието”, както е известно сред своите последователи, са материалното благосъстояние и физическото здраве на човека. Богословието на просперитета е тясно свързано с много от ценностите на новото време и модерния свят – здраве, преуспяване, благополучие, късмет, богатство и щастлив живот. Много от предизвикателствата и стандартите, пред които съвременният човек е поставен в модерната епоха, по пряк или косвен начин се свързват с идеите на това религиозно учение.

В основата на книгата, издържана в полемично-апологетичен стил, е залегнал сравнителният анализ между богословието на просперитета и православната теология, което е принос в областта на изследването на инославните изповедания.

Протойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в гр. Русе. Свещеник е към храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Варна. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет. Други негови книги са: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до Галатяни“ и „Богословие на Новия Завет“.

Изтеглете или разгледайте демонстративен файл на електронната книга:

„Светици на Православието“ във формат *.pdf от тук
„Светици на Православието“ във формат *.epub от тук

Дарение за издаване на християнска литература

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Богословие на просперитета. Православна критика“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.