„Къща за птици“ се включва в Буккросинг инициативата на 23 април 21.04.2014 – Posted in: събития – Tags: , , , , ,

Остават само броени дни до Деня 234 – 23 април, и акцията „Пусни книга на свобода за Световния ден на книгата“. Надяваме се, че вече сте избрали заглавия, които да пуснете„в дивото“. Ще се радваме да споделите приключенията на вашите книги , като използвате хаштага #bookcrossing234 в социалните мрежи. Едно от местата, където можете да ги освободите, след като ги регистрирате на сайта Bookcrossing.com , е новата буккросинг зонав София – книжарницата-ателие „Къща за птици“ ( София, ул. Асен Златаров 22). „Къщата“ е и специален партньор за инициативата, защото ще ни помогне да приютим книгите от издателства и дарители преди кампанията и по време на регистрацията, затова и искаме да Ви разкажем малко повече за нея.

„Къща за птици“ не е място за отглеждане или продажба на птици, а спирка за души-птици, каквито са четящите хора според  домакините.  Книжарница, в която няма нужда да бързате, а можете спокойно да поседите и да почетете, да изпиете един чай или кафе, да си изберете нещо красиво от ръчно изработените бижута, кукли, чанти, или подвързии; да слушате концерт или да се срещнете с интересен автор. Децата са добре дошли да рисуват, оцветяват или майсторят разни неща в специално отделено за тях местенце.

„Къщата“ вече има впечатляваща история от културни събития – гостувания на Теодора Димова и Деян Енев, участие в Нощта на литературата (2013), благотворителна фотоизложба „Християнството на изгубената България“ съвместно с Пейо Колев от сайта„Изгубената България“ и фондация „Покров Богородичен“, „Американско четене“ с поетите Галина Николова и Иван Христов, представяне на две стихосбирки на поетесата Люба Александрова, изложби на художниците Юлия Станкова и Кирил Божков, концерти на акапелните формации „Spectrum“ и „Юлангело“ и още много други. | Милена Златарова, www.azcheta.com

Дарение за издаване на християнска литература

« Среща с Клаус Кенет в „Къща за птици“
Богослужебният език »