Предстои дискусия по темата „За оптимизма и надеждата“ с участието на д-р Николай Михайлов 13.03.2015 – Posted in: Православие и съвремие – Tags: , , , ,

NadejdaСЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

“В християнството не е възможно напредване без криза и без изпитания!“, гласят едни думи на православния сръбски психиатър Владета Йеротич. Но как е възможно във време на смразяващи изпитания, които раждат новомъченици за вярата; в земята на смъртната сянка, където любовта е оскъдняла до болка, да не потънем в отчаяние? Дали сме способни да преживеем като реалност евангелските думи, че силата на благодатта се проявява най-ярко във време на немощ? Има ли различия между християнското разбиране за надеждата и позитивното мислене като психологическа стратегия за оцеляване на модерния човек?

На тези и още въпроси в рамките на темата „За оптимизма и надеждата“ ще потърсим отговор с помощта на д-р Николай Михайлов в мартенската среща от поредицата „Православие и съвремие“. Очакваме ви!

 Лектор
д-р Николай Михайлов

Психиатър и богослов, преподавател по психология в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Зам.-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията и член на Комисията по култура в 40-ото Народно събрание. Автор на множество аналитични статии в периодичния печат.

 

Модератор

Kostadin_NushevДоц. Костадин Нушев

Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 19 март (четвъртък) 2015 г., 18:30 ч.

Дарение за издаване на християнска литература

« Благотворитeлна изложба и спектакъл за онкоболната Ирена
Автентичната и фанатичната вяра »