Изчерпан

Душата след смъртта

,

4.90лв.

Изчерпан

Реалността на живота след смъртта е въпрос от ключово значение за човешкото съзнание. Неговият отговор в решаваща степен определя как да прекараме земния си живот.

Избягването на тази тема, както и преднамереното търсене на желан и удобен отговор, представлява наивен опит 3а бягство от реалността с непоправими последици.

Независимо от всички рационални и психологически съображения, преценявани максимално безпристрастно, цялостният отговор винаги се оказва в областта на вярата.

Затова е изключително важно да се избегнат подвеждайки и спекулативни вярвания, каквито масово се ширят както като суеверни битовизми, така и като псевдонаучни доктрини.

Независимо как е поднесена и как звучи измамата 3а реалността на живота след смъртта, тя може да бъде разпозната и избегната само чрез ясните указания на Богооткровената истина, която се пази в свещеното Писание и Преданието на Православната Църква. За тази важна ориентация може да съдейства и настоящата книга.

В този живот ни е дадено да узнаем малко за задгробната реалност, макар че знаем достатъчно, за да отговорим на рационалистите, които казват, че небето и адът не са никъде и не съществуват, защото те не могат да ги видят.

Всъщност тези места се намират „някъде“ и някои от живеещите на земята са били там и са се върнали, за да разкажат за тях, но бидейки в плът, ние виждаме тези неща повече с вяра, отколкото със съзнание.

„Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава – лице с лице, сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат“ (1 Кор. 13:12)

Йеромонах СЕРАФИМ (Роуз)

Дарение за издаване на християнска литература

Автор

Корици

Меки

Формат

13/19.5

Вид на книгата

Език

български

Страници

264

Издател

Година на издаване

1996

Тегло

0.168

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Душата след смъртта”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 9 =