Премиера на нова книга на митрополит Антоний Сурожки и дискусия „Семената на Кръщението в човешкото сърце“ предстои през февруари 1 февруари, 2019 – Категория: книги, Премиери – Тагове: , , , , ,

Издателство „Омофор“ отправя покана към своите читатели от столицата за премиерата на новата книга с беседи на митрополит Антоний Сурожки „Кръстен съм, но дали съм обърнат към Бога“. Митрополит Антоний (1914 – 2003) е един от най-обичаните духовници за поколения вярващи и един от най-четените православни автори на съвремието.

Новият сборник е четвъртото заглавие под авторството на митрополит Антоний в каталога на издателство „Омофор“ след книгите „Началото на молитвата“, „Бракът като подвижничество“ и „Молитвата и животът“. Преводът от руски е на Евгения Николчева, а редактор е Венета Дякова.

Изданието съдържа беседи на митрополит Антоний Сурожки, изнесени пред негови енориаши в Лондон в периода септември – декември 1994 г. Беседите са посветени на светото Кръщение и на нашите вътрешни основания, с които пристъпваме към него. Днес, когато духът на времето сякаш е пропит от формалистично отношение към Тайнството, тази книга е особено необходима. От една страна, тя е насочена към онзи, който прави първите си стъпки във вярата. И от друга – към всеки, който е отдавна в Църквата, но от водовъртежа на житейските стихии е изгубил хоризонта за това, че „нашата надежда и спасение се намират там, където е Христос, тоест в онзи център, където всички сили на бурята се срещат и където вълнението стихва, защото там е Бог, Който е несъкрушим“.

В рамките на събитието ще се състои и дискусия от поредицата „Православие и съвремие“ под надслова „Семената на Кръщението в човешкото сърце“, провокирана именно от въпросите, поставени в книгата на митрополит Антоний.

Участници в дискусията ще бъдат отец Стефан Стефанов, председател на храм „Св. Николай Чудотворец“, Русе, доц. д-р Мариян Стоядинов, зам.-декан и преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет, и Венета Дякова, редактор на книгата. Очакваме ви!

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22) Кога: 8 февруари (петък), 18:30 ч

 

 

 

 

 

 

 

Дарение за издаване на християнска литература

« Дискусия на тема „Има ли християнски модел на възпитание“ предстои през април в „Къща за птици“
Библейска беседа „Богочовекът Христос в Новозаветните писания“ предстои през януари »